PARTICIPACIÓ FAMILIAS PEC

PARTICIPACIÓ FAMILIAS PEC // Com ja sabeu l’escola es troba en un procés de reelaboració del Projecte Educatiu del Centre (PEC). Des de la junta de l’AMPA creiem que aquest és un bon moment per reforçar i aprofundir en la participació de les famílies a l’escola.



27/5/11

Educació a Finlàndia

Educació a Finlàndia. 


Aquest reportatge ens mostra com es treballa en les escoles finlandeses. Sistema bilingüe, en el cas emigrants durant el procés d'aprenentatge de la llengua local -en el vídeo espanyols- bilingüe en la seva llengua materna. Descansos al pati cada 45 minuts, lectura a partir dels 7 anys, aprenentatge a través del joc.



Bons professors, famílies compromeses i una sòlida inversió conseguixen l'educació més eficaç del món en el país nòrdic.

El sistema educatiu finlandés és públic i gratuït des de que un chiquet naix fins que fa el doctorat en la universitat.





La pedra angular de l'èxit finlandés són els professors. Per a donar classes s'exigix una titulació universitària de caràcter superior. Un mestre de Primària requerix sis anys de carrera en l'Universitat. La seua formació està dirigida a que, a més de perfectes coneixedors de la matèria que impartixen, siguen «autèntics experts en Pedagogia». D'ahí l'extens del seu pas per la Universitat.




Tant la Secundària Superior com la Universitat són gratuïtes en Finlàndia. Si aprova els exàmens d'accés un pot estudiar durant 20 anys si li dona la gana, encara que la majoria d'universitaris no passen més de set (tampoc menys de cinc). 



APORTACIÓ DE LAURA ARNAU, MARE D'ARLET 2on

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada